Centrul de Documentare Europeană ”Dunărea de Jos” Galați
Comisia Europeană lansează lucrările privind anul european al competențelor

„Uniunea noastră este un spațiu de libertate, valori, oportunități și solidaritate unic în lume. Atragerea persoanelor cu competențele de care UE are nevoie, inclusiv prin facilitarea recunoașterii calificărilor acestora, va fi o prioritate-cheie pentru Anul european al competențelor. În plus, competențele dobândite în Europa pot fi transferate în alte țări, iar Europa poate juca un rol important în transferul de cunoștințe și de noi cunoștințe acolo unde este cea mai mare nevoie de ele.”

Vicepreședintele pentru promovarea modului nostru de viață european,

Margaritis Schinas


 

2023 - Anul european al competențelor

OBIECTIVE:

  • Promovarea unor investiții în formare și perfecționare mai consistente, mai eficace și mai favorabile incluziunii pentru a valorifica întregul potențial al forței de muncă europene și pentru a sprijini tranzițiile de la un loc de muncă la altul.
  • Asigurarea caracterului adecvat al competențelor în raport cu nevoile pieței forței de muncă, cooperând totodată cu partenerii sociali și cu întreprinderile.
  • Corelarea aspirațiilor și a seturilor de competențe ale persoanelor cu oportunitățile de pe piața forței de muncă, în special pentru tranziția verde și digitală și pentru redresarea economică.
  • Se va acorda o atenție deosebită activării unui număr mai mare de persoane pe piața forței de muncă, în special a femeilor și a tinerilor, cu precădere a celor care nu sunt încadrați profesional și nu urmează niciun program educațional sau de formare.
  • Atragerea persoanelor din țări terțe cu competAtragerea persoanelor din țări terțe cu competențele de care UE are nevoie, inclusiv prin consolidarea oportunităților de învățare și a mobilității și prin facilitarea recunoașterii calificărilor.
  • Compențele de care UE are nevoie, inclusiv prin consolidarea oportunităților de învățare și a mobilității și prin facilitarea recunoașterii calificărilor.

Mai multe detalii aici.

Read more...
 
Vizite virtuale CEU

În vederea diseminării informațiilor referitoare la activitatea Uniunii Europene, Comisia Europeană organizează vizite de grup. În contextul actual, respectând restricțiile temporare, impuse de epidemia de COVID-19, Comisia propune vizite virtuale prin intermediul Centrului pentru vizitatori al CEU.
Confirmarea înscrierii este comunicată în termen de două săptămâni de la data depunerii cererii.


În acest sens, sunt propuse trei tipuri de vizite:

Vizita de informare generale

Durata: 90 de minute
Grup țintă: Persoane mai puțin familiarizate cu informațiile referitoare la Uniunea Europeană. Grupul poate fi compus din 15-100 de personae. Vârsta minimă este de 15 ani.
Link înscriere: https://bit.ly/3byBhgT.

Read more...
 
President Charles Michel presents his proposal for the MFF and the recovery package

One week from today, the 27 Leaders will come together here in Brussels.  It will be our first physical meeting since the beginning of the crisis.

As you know, last May, on the request of the European Council, the Commission presented a package that combines the MFF and the recovery instrument Next Generation EU.

On June 19th, leaders had a first discussion on this proposal. These discussions revealed strong opposition to the package. As a result, I immediately began negotiations and bilateral meetings with all the leaders. And based on these discussions, today I propose my revised proposal for the European multiannual budget and the Recovery Plan.

It is firmly grounded in our EU priorities – climate transformation, digital agenda, European values and a stronger Europe in the world.

The goals of our recovery can be summarised in 3 words: first convergence, second resilience and transformation. Concretely, this means: repairing the damage caused by Covid-19, reforming our economies, remodelling our societies.

 

Read more...
 
Președintele Comisiei Europene, doamna Ursula von der Leyen va susține discursul privind starea Uniunii

În data de 16 septembrie 2020, ora 10.00 (ora României), președintele Comisiei Europene, doamna Ursula von der Leyen va susține discursul privind starea Uniunii, un discurs susținut în fața Parlamentului European. Discursul reprezintă de fapt, un bilanț al realizărilor ultimului an și o prezentare a priorităților anului următor. Acesta este urmat de o scurtă dezbatere în plen cu membrii Parlamentului European.

Discursul poate fi urmărit accesând acest link: https://bit.ly/3kiWIFN

 

Read more...
 
European Elections 2019

 
« StartPrev12345678910NextEnd »

Page 1 of 118

Comisia Europeană

Strategia Europeană a Dunării

Cine ne urmăreşte ...

We have 23 guests online

Autentificare