Activitate CDE 2014
2013 2014 2015 2016 2017 2018

 

Conferinţa Internaţională

Centrul de Documentare Europeană în colaborare cu Facultatea de Ştiinţe Juridice, Sociale şi Politice a Universităţii ,,Dunărea de Jos” din Galaţi a organizat cea de-a şasea ediţie a Conferinţei Internaţionale „EXPLORATION, EDUCATION AND PROGRESS IN THE THIRD MILLENNIUM”.

Evenimentul cu o semnificaţie aparte pentru comunitatea academică şi nu numai, a avut un ecou mult mai puternic întrucât în aceeaşi zi a fost inaugurat un nou Laborator de criminalistică, unic în România şi o sală de judecată pentru simularea proceselor judiciare.

Detalii aici: http://bit.ly/1lUgHWH

 

International Scientific Students Session - DONARIS 2014

A şaptea ediţie a Conferinţei Ştiinţifice a Studenţilor, ,,DONARIS” 2014, a avut loc în data de 09.05.2014. Evenimentul a fost organizat de Centrul de Documentare Europeană în parteneriat cu Facultatea de Ştiinţe Juridice, Sociale şi Politice a Universităţii ,,Dunărea de Jos” din Galaţi şi s-a desfăşurat sub forma concursurilor de eseuri, opinii legale şi procese simulate.

Detalii aici: http://bit.ly/1lUgHWH

 

Anul 2014 - Anul Politicii Europene de Vecinătate

Sub egida CDE au fost desfăşurate o serie de evenimente culturale şi ştiinţifice:

În data de 21 mai 2014 CDE- Ziua mondială a diversităţii culturale pentru dialog şi dezvoltare. A fost organizat evenimentul intitulat Unitate în diversitate care a avut ca scop lansarea unor discuţii la nivel academic despre subiecte actuale precum: locul şi rolul României în Uniunea Europeană, păstrarea şi valorizarea culturii şi a tradiţiei româneşti, etc.

Data de 05.06.2014, a fost rezervată ca Ziua Mondială a Mediului. Întrunirea s-a desfăşurat sub forma unei dezbateri publice pe tema Mediul - exemplu de bună practică în cadrul Politicii europene de vecinătate.

 

Noaptea Cercetătorilor

Centru de Documentare Europeană al Universităţii ,,Dunărea de Jos” din Galaţi, a fost prezent la Noaptea Cercetătorilor 2014.

Evenimentul derulat simultan în peste 300 de oraşe ale Europei şi nu numai, a avut ca scop mutarea explorării ştiinţifice cât mai aproape de public.

Evenimentul a fost organizat de către Universitatea ,,Dunărea de Jos” din Galaţi în parteneriat cu:

  • Consiliul Județului Galați;
  • Inspectoratul Școlar al Județului Galați;
  • Centrul Cultural Turc Constanța; Muzeul de Artă Vizuală din Galați;
  • Complexul Muzeal de Științele Naturii “RĂSVAN ANGHELUŢĂ” Galați;
  • Societatea Studențească de Chirurgie din România, filiala Galați.

 

Masa Rotundă: Scriitura Literară-Sursă şi Marcă Culturală Identitară Românescă. Brandul de ţară

CDE a organizat în data de 21 noiembrie 2014 Masa Rotundă: Scriitura Literară-Sursă şi Marcă Culturală Identitară Românescă. Brandul de ţară.

 

Strategia Europeană a Dunării

Cine ne urmăreşte ...

We have 20 guests online

Autentificare